Житомирсько-Поліська Єпархія

Українська Православна Церква (ПЦУ)

Офіційний
сайт

В Неділю 14-ту після П'ятидесятниці, в день пророка Самуїла, Архієпископ Володимир очолив Божественну Літургію.

2 вересня 2018 року, в Неділю 14-ту після П'ятидесятниці, в день пророка Самуїла, Архієпископ Житомирський і Поліський ВОЛОДИМИР очолив Божественну Літургію в храмі на честь Почаївської ікони Божої Матері смт. Черняхів.

Його Високопреосвященству співслужили клірики єпархії.

Після сугубої єктенії Архієпископ Володимир підніс молитви за мир в Україні.

В цей день разом з вірними на Літургії молились і школярі, після чого Владика втретє звершив молебень на початок навчального року, та окропив освяченою водою, і закликав Боже благословіння на навчання дітей.

В закінченні Божественної Літургії було звершено славлення свята.

 Його Високопреосвященство звернувся до віруючих з архіпастирським словом: "Що означає сьогоднішня євангельська притча? Цар, що справляє весілля — Цар неба і землі, що через Свого Сина зготував радощі Божого Царства для всіх людей. Запрошені гості — це всі народи світу, що мають при­одягтись у весільний одяг Святої Тайни Хрещення і увійти до Божого Царства. Запрошені гості не послухали царя, не пішли на весілля, а пішли до своїх щоденних занять. Так чинить сьогодні багато людей. Вони не слухають запрошень Святої Церкви, а займаються більше земними справами. Тому, хоч багато запрошених, мало буде виб­раних у Божому Царстві" 

та закликав на всіх Боже благословення.

 Архієпископ Володимир після отпусту нагородив жертводавців християнську родину Рябченюків Юрія і Тетяну церковними відзнаками Київської Патріархії УАПЦ .

                                                           ПРЕС-СЛУЖБА ЖИТОМИРСЬКОЇ ЄПАРХІЇ.

                                    

 

Поділитися:


Церковний календар