Житомирсько-Поліська Єпархія

Українська Православна Церква (ПЦУ)

Офіційний
сайт

Високопреосвященніший Владика Володимир, в Неділю 13-ту після П'ятидесятниці разом з духовенством єпархії звершив Божественну Літургію.

В неділю 13-ту після П'ятидесятниці, в день пам'яті святителя Тихона, Єпископа Задонського, Високопреосвященніший Володимир, Архієпископ Житомирський і Поліський зверший Божественну Літургію в кафедральному храмі на честь Почаївської ікони Божої Матері смт. Черняхова.

Напередодні ввечері Архієпископ Володимир очолив всенічне бдіння у співслужінні духовенства кафедрального храму.

За Літургією співслужили клірики єпархії, та духовенство храму.

Після сугубої єктенії Владика возніс молитву за мир в Україні.

Архипастир звернувся до вірян з повчальним словом: "Безперестанними подвигами та молитвами свт.Тихон подвижник, залучив до своєї душі рясну благодать Святого Духа. З кожним днем він все більше і більше полум'янів Божественною любов'ю, і душа його височіла. За високе благочестиве життя, за постійну молитову Господь удостоїв Свого обранця передбачити блаженство раю ще тут, на землі, різноманітними баченнями. Одного разу він сподобився побачити Пречисту Богородицю з майбутніми апостолами Петром і Павлом. Впавши перед ними на коліна, святитель просив про  милості Божі для всього світу. Деякими баченнями Господь передбачав святителю його майбутню славу. Одного разу в нічний час святитель Тихон молився біля церкви і слізно просив Бога, щоб Він показав йому блаженство, уготоване любити Його. І Господь почув молитву Свого вірного раба. Він побачив відчинені небеса, з висоти яких засяяло світло, який осяяв весь монастир.

Виконавши до кінця свій архієрейський шлях, святитель Тихон на 59-му році свого земного життя переселився до вічних осель.

Возлюблені у Господі отці, брати і сестри! Нам слід в мирі сил наслідувати у своєму житті  цього дивовижного угодника Божого, виховувати в своїй душі ті чесноти, якими відрізнявся за життя святитель Тихон. Підіймімо і ми до нього свої молитви словами церковного співу: «О преблаженний отче Тихоне! Стоячи нині  перед Престолом Господа  забудь нас земних і скорботних; випроси для Церкви нашої мир, всім же вірним у вірі твердження, гріхів відпущення і від бід визволення». Амінь."

Після Літургії був звершений молебень перед іконою з частичкою мощей святителя Тихона що знаходиться в нашому кафедральному соборі, після чого архіпастир привітав духовенство, та всіх вірних зі святом.

Також Владика Володимир відслужив молебень перед початком навчального року для дітей, та студентів, окропивши їх святою водою та благословив святими іконками.

Наприкінці духовенство помазувало людей миром, а архіпастир на всіх присутніх закликав Боже благословення.

                                                                                                                              ПРЕС-СЛУЖБА ЖИТОМИРСЬКОЇ ЄПАРХІЇ.

                             

Поділитися:


Церковний календар