Житомирсько-Поліська Єпархія

Українська Православна Церква (ПЦУ)

Офіційний
сайт

Відбувся Архієрейський собор УАПЦ

25 липня 2018 року Божого в місті Києві в приміщенні Київської Патріархії  під головуванням Блаженнішого Макарія , митрополита Київського і всієї України , Предстоятеля УАПЦ відбулося чергове ( літнє )  засідання Архієрейського Собору н якому був присутній єпископат УАПЦ.

    На Архієрейському Соборі Предстоятелем УАПЦ, Блаженнішим Макарієм було проінформовано   щодо Томоса на надання автокефалії Українському Православ'ю Матір'ю  Церквою  Константинопільським  Патріархатом .Архієрейським собором було визначено направити делегацію  УАПЦ в складі   Предстоятеля УАПЦ , Блаженнішого митрополита Київського і всієї України Макарія , Архієпископа Житомирського і Поліського Володимира ,Архієпископа Чернівецького і Хотинського ,Архієпископа Тернопільського і Бучацького Тихона для проведення переговорів з делегацією  Константинопільського Патріархату ,які відбулися 28. 07.2018 р.Б. в місті Києві.

   Також було  заслухано Предстоятеля УАПЦ  про проведення святкуваня 120 -річчя від Дня народження патріарха Мстислава ( Скрипника ) та 1030 - ліття Хрещення Київської Русі - України . Архієрейський Собор    розглянув  ряд кадрових питаннь і    стан в  єпархіях  та   канізацію нових святих та ухвалив :

    Преосвященного  Тихона ( Петранюка ) піднести до сану Архієпископа та надати тиул  << Тернопільський  і Бучацький >>  ;

  Преосвященнішому Геронтію ( Олянському ) , наміснику Свято - Пантелеймонівського  монастиря бути єпископом Бориспільським , вікарієм Київської єпархії. 

   В роботі  засідання Архієрейського Собору взяв участь Високопреосвященнійший Володимир , Архієпископ Житомирський і Поліський , керуючий Житомирською єпархією .

Поділитися:


Церковний календар