Житомирсько-Поліська Єпархія

Українська Православна Церква (ПЦУ)

Офіційний
сайт

Українська Автокефальна Православна Церква відзначила 1030-ліття Хрещення Київської Русі, та 120 ліття з дня Народження патріарха Мстислава.

24 липня, в Києві відбувся хресний хід приурочений до 1030-ліття Хрещення Київської Русі. Хресну ходу очолив Предстоятель Української Автокефальної Православної Церкви, Митрополит Київський і всієї України МАКАРІЙ.

Зранку, Його Блаженство очолив Божественну Літургію у підніжжі Андріївського собору. 

Після Божественної літургії, Блаженнішим Митрополитом Київським і всієї України Макарієм, та духовенством відслужили панахиду з нагоди 25-ї річниці упокоєння Патріарха Мстислава.

Розділити радість та прийняти участь в хресному ході прибув Високопреосвященніший ВОЛОДИМИР, Архієпископ Житомирський і Поліський, духовенство єпархії, та віряни.

Хресний хід супроводжувався місцевими святинями - іконами Св.рівноапостольної княгині Ольги, та Св.апостола Андрія Первозванного.

З іконами та хоругвами віряни торжества пройшли від підніжжя Андріївського собору до пам'ятного знаку княгині Олиги. У пам'ятника був відслужений подячний молебень. 

Процецією продовжили хресний хід до пам'ятника Св.рівноапостольного князя Володимира. Архіпастирі, духовенство та народ подякували Господу за Його милості, які Він являє нашому народу протягом 1030 ліття.

Після молебня, Його Баженство звернувся до всіх з вітальним словом, а після розпочався святковий концерт.

                                                                                                                                   Прес-служба Житомирської єпархії.

Поділитися:


Церковний календар