Житомирсько-Поліська Єпархія

Українська Православна Церква (ПЦУ)

Офіційний
сайт

Відбулося чергове робоче засідання Ради Християнських Церков Житомирщини

   4 червня 2018 року Божого  у приміщенні церкви «Заповіт Ісуса Христа» відбулося чергове робоче засідання Ради Християнських Церков. Розпочалася робота спільною молитвою. Опісля представники християнських Церков приступили до обговорення питань Порядку денного.  Першим питання члени Ради розглянули після корегування запропоновані Головою Ради зміни та доповнення до Положення про Раду Християнських Церков Житомира. Після обговорення Положення зі змінами і доповненнями було прийнято одноголосно. 

  Також було затверджено запропоновані проекти Регламенту діяльності Ради та Угоди про спільні богослужіння Ради під час громадських заходів. Прийняті документи мають на меті вдосконалити роботу Ради, покращити комунікацію між релігійними громадами та місцевою владою, сприяти міжконфесійному порозумінню.

   Наступним пунктом обговорення було питання святкування 1030 річниці Хрещення Русі. Члени Ради розглянули пропозиції, погодили дату та прийняли програму святкування. Напрацьовані пропозиції вирішили представити для погодження до Міської Ради.

  Далі присутні обговорили проведення першого житомирського молитовного сніданку, що відбувся 10 квітня цього року, його позитивні сторони ,а також те, що не вдалося досягнути та підвели певні підсумки. Вирішили звернутися з пропозицією до влади міста та області провести другий молитовний сніданок з нагоди 1030 річниці Хрещення Русі. 

  На завершення керівники релігійних управлінь області обговорили інформацію про голосування на сесії міської Ради Звернення до Президента України, Верховної Ради України, Кабінету Міністрів України та Ради національної безпеки і оборони України на підтримку сімейних цінностей та подальший план заходів на підтримку родини, які необхідно проводити у нашому місті. Також обговорили ситуацію з викладанням у школах Житомира та області курсу «Основи християнської етики».

  В даному заході  від Житомирської єпархії УАПЦ прийняв участь Архієпископ Житомирський і Поліський Володимир .

Поділитися:


Церковний календар