Житомирсько-Поліська Єпархія

Українська Православна Церква (ПЦУ)

Офіційний
сайт

Очільник єпархії взяв участь у Раді міжхристиянських церков Житомирщини

   16 квітня 2018 року Божого Його Високопреосвященсво Архієпископ Житомирський і Поліський Володимир був присутній та взяв участь на нараді міжхристиянських церков регіону .

   Міжхристиянська нарада Церков  розглянула ряд важливих питань і прийняла рішення звернутись з пропозиціями до Житомирської міської Ради про: 1.впровадження курсу "Основи християнської етики" для учнів 1-11 класів в ЗОШ міста 2.обмеження продажу алкогольних, слабоалкогольних напоїв та пива (відповідно до законопроекту № 3149 Верховної Ради України) та проведення соціальної рекламної кампанії з метою мотивації безалкогольного життя наших громадян, особливо молоді 3.звернення до Президента України, Кабінету Міністрів України, Верховної Ради України, народних депутатів України, Ради національної безпеки і оборони України щодо захисту інституції сім'ї 4.святкування Дня сім'ї - "Щаслива родина - тато, мама, дитина" 13 травня.

  Голова Ради, Олександр Дехтяренко, дав звіт про роботу Ради за другий рік його очолювання Ради. Повноваження голови Ради на наступний термін було запропоновано православним відповідно до положення Ради Церков ХЦЖ  . Владикою Володимиром та єписком Паїсієм УПЦ КП у зв'язку з процесом об'єднавчих процесів між УАПЦ і УПЦ КП визначено передати уповноваження католикам в особі  протопресвітера, пароха парафії Святого Василія Великого, Віталія Сидорука, Київської  архієпархії Української Греко-Католицької Церкви.

Поділитися:


Церковний календар