Житомирсько-Поліська Єпархія

Українська Православна Церква (ПЦУ)

Офіційний
сайт

Огієнківські читання тривають

   3 квітня 2018 року Божого на  Черняхівщині тривають Огієнківські читання. Цього разу в Черняхівському районному будинку культури учасниками '' Огієнківських читань " стали  працівники клубних та бібліотечних установ району. 

    Значним є вклад І.Огієнка в історію, мовознавства і  літератури . Саме його літературна спадщина була представлена на книжковій викладці «Син української землі» і озвучена бібліотекарем Ларисою Протасевич. Сповнені патріотизмом, настановами прийдешнім поколінням є його поетичні твори. Прозові рядки нашого земляка Митрополита Іларіона ( Івана Огієнка) закликають любити свою мову, шанувати землю, яка тебе зростила.    

  З особливою увагою учасники читань слухали розповідь парафіянки кафедрального храму на честь Почаївської ікони Божої Матері міста Черняхова  Ірини Федорівни Муштук вчитель початкових класів Черняхівської гімназії.   

   В напутнім словом до присутніх звернувся Архиєпископ Житомирський та Поліський, владика Володимир, закликавши працівників культури нести правду про патріотів України, творців її історії до людей та підростаючого покоління .

Поділитися:


Церковний календар