Житомирсько-Поліська Єпархія

Українська Православна Церква (ПЦУ)

Офіційний
сайт

У Брусилові вшанували пам'ять митрополита Іларіона ( Огієнка )

  29 березня 2018 року в день 46- річниці кончини упокоєння митрополита Іларіона  (Огієнка) - великого сина України , церковно-громадського діяча та Первоієрарха Української Православної Церкви  в Канаді 1951-1972 рр.

   Цього дня  Архієпископ Житомирський і Поліський Володимир на запрошення місцевої влади Брусилівщини був присутній на заходах ,що відзначалися на малій батьківщині покійного владики Іларіона ( Огієнка ).

  З великою гордістю говорять  брусилівчани про свого мудрого і талановитого  земляка. На зібранні  до присутніх звернулись голова Брусилівської  селищної ради Габенець Володимир Васильович, перший заступник голови Брусилівської райдержадміністрації  Ненюк Олександр Олександрович.

   Заупокійну літію за спокій приснопам'ятного Іларіона було відслужено Архієпископом Житомирським і Поліським Вололимиром в співслужінні протоієрея Олега Романини( УПЦ КП ) та ієрея Євгена Щербини клірика Житомирської єпархії УАПЦ .

  Після  заходів очільник Житомирської єпархії  мав робочу зустріч з головою Брусилівської районної ради Рафальською Ніною Іванівною та головою  Брусилівської  селищної ради Габенцем  Володимиром  Васильовичом в якій владика наголосив про  важливість проведення мироприємств пов'язаних з увіковіченням пам'яті митрополита Іларіона та залучення до них мешканців області та пропагування національної ідеї , яка важлива для становлення Української Держави про яку мріяв митрополит Іларіон. 

 

Поділитися:


Церковний календар