Житомирсько-Поліська Єпархія

Українська Православна Церква (ПЦУ)

Офіційний
сайт

Розпочато акцію '' Огієнківські читання ''

 Вже вкотре Житомирською єпархією з двадцятих чисел березня розпочинаються духовно-патріотичні заходи присвячені життю та діяльності митрополита Іларіона ( Огієнка ) в миру Івана Івановича Огієнка церковно-громадського діяча ,який родом Житомирщини.

 Саме 22 березня  2018 року Божого в Черняхівській загальноосвітній школі пройшли '' Огієнківські читання '' .В актовому залі школи зібралося багато школярів та учителів де в теплій атмосфері було показано фільм про життя митрополита ,почути виступи вчителів щодо його правопису . Школярі   гарно  підготовились до  читання віршів та співу творів Огієнка  ,а також розказали  які вони взяли уроки від працелюбності Іларіона ( Огієнка ).

 Районним бібліотекарем було розказано про те скільки  книг митрополита Іларіона   знаходяться в Черняхівській районній бібліотеці . 

   Владика Володимир в своєму виступі  привітав підростаюче покоління та нагадав молоді про те , що вони є майбутнє нації тому потрібно цінувати свою історію ,а такими постаттями як митрополит Іларіон пишатися та захоплюватися його творчістю адже і до сьогодні його підхід державотворення актуальний та повчальний.

Поділитися:


Церковний календар