Житомирсько-Поліська Єпархія

Українська Православна Церква (ПЦУ)

Офіційний
сайт

Владика Володимир провів робочу зустріч з Олегом Лагнюком

   22 лютого 2018 року Божого Архієпископ Житомирський і Поліський Володимир в приміщенні Житомирського єпархіального управління провів  зустріч з головою  Житомирської обласної (крайової) організації Народного Руху України Олегом Лагнюком на його прохання.

   Владика Володимир ознайомив співбесідника з роботою обласної міжхристиянської  Ради Церков з релігійним життям УАПЦ на Житомирщині та з проблемами які є перепоною в розвитку та діяльності його  як правлячого архієрея так і духовенства зокрема. Владика навів ряд причин які на сьогодні витісняють Церкву з державотворення ,що є не корисним ,як для Держави так і суспільства ,а наслідки плачевні.

  Владика запропонував долучати духовенство до державних заходів духовенство всіх конфесій ,а  також закликав спільно відзначити щорічні Огієнківські читання та 1030 річчя Хрещення Київської Русі .

   Співрозмовники обговорили ситуацію, що склалась в Україні, а також розвиток подій в області. Владика Володимир розповів про діяльність єпархії в області, зупинився  зокрема на труднощах, які доводиться долати Церкві, які мають проблеми з відбудови  Свято - Покровського храму  в м.Житомирі по вул.8- Березня  та завeршенні духовного центра  в смт. Черняхові та інше .

     Голова ЖОО НРУ О. Лагнюк  розповів, що в 1990 році брав активну участь у створенні УАПЦ в місті Малині. А вже в 1998 році створював двадцятки УПЦ КП. Мав добрі стосунки з архієпископом Ізяславом. Голова крайового Руху розповів про акції, які проводять рухівці  щодо вшанування Героя України, лідера Руху В. М. Чорновола.

   Архієпископ Житомирський та Поліський Володимир разом з головою ЖОО НРУ О. Лагнюком дійшли спільної думки, що в Україні має діяти Єдина Українська Православна Церква та переконувати в цьому вірних з УПЦ МП.

     Наприкінці зустрічі голова ЖОО НРУ О. Лагнюк подарував свою книгу «Рух – моя радість і біль» та отримав від владики книгу «Православний церковний календар».На згадку було зроблене загальне фото та подане благословення на плідну працю пану Олегу.

Поділитися:


Церковний календар