Житомирсько-Поліська Єпархія

Українська Православна Церква (ПЦУ)

Офіційний
сайт

ЕКУМЕНІЧНИЙ МОЛЕБЕНЬ У ЖИТОМИРІ

  В рамах ювілейного 50 Тижня Молитов про Єдність християн, в неділю 21 січня в кафедральному храмі відбулась урочиста екуменічна молитва, в котрій взяли участь представники різних конфесій з Ради Християнських Церков Житомирської області. З привітальним словом до всіх присутніх звернувся настоятель кафедрального храму о. Віктор Маковський, який очолив молитву.

  Спільно молячись словами псалмів, можна було свідчити, що єдність є одним із небагатьох знарядь, через які ми спільно можемо звертатися до Господа. А ця спільна молитва, проведена у кафедральному соборі, – один зі знаків, які ми можемо робити в єдності.

Під час молебню з вітальним словом - доповіддю до всіх звернувся єпископ Паісій УПЦ КП, єпископ Житомирський і Овруцький. У своїй проповіді він зазначив, що ще Апостол Павло просив – «щоб говорили всі одне, та не було між вами розділення». Але гординя людська спричиняє розколи, які століттями терзають церкву, розділяючи тіло церкви. Кожен християнин повинен бути слухняний своїй церкві. 

    Підсумовуючи проповідь єпископ Паісій закликав : «ми повинні просто – любити і свідчити про своє християнське життя»

    Після завершення молитви псалмами вечірні була спільна молитва за мир в Україні та спів гімну «Боже, великий єдиний».Нагадаємо, з 18 до 25 січня триває Тиждень молитов за єдність християн.

    Даний захід відвідав та взяв у ньому участь  Архієпископ Житомирський і Поліський Володимир у супроводі ієрея Євгена Щербини. 

                                                                                               За матеріалами прес-служби Києво -Житомирської дієцезії

БІЛЬШЕ ФОТО

Поділитися:


Церковний календар