Житомирсько-Поліська Єпархія

Українська Православна Церква (ПЦУ)

Офіційний
сайт

Різдвяне послання Високопреосвященнішого Архієпископа ВОЛОДИМИРА.

                                                                                     РІЗДВЯНЕ ПОСЛАННЯ

                                     Високопреосвященнійшого Володимира, Архієпископа Житомирського і Поліського

                                            боголюбивому священству та всім вірним чадам Житомирської єпархії УАПЦ.

                                                                                                                                          ''...справді Спаситель Він світу!" ( Ів.4,42)

                                                                                    ХРИСТОС РОЖДАЄТЬСЯ !

                                                                          Улюблені у Господі отці, браття і сестри!

Настав той знаменний день коли все людство отримало відповідь на ті вікові великі та глибинні питання пронизені ціллю нашого буття . З приходом у світ Емануїла - Месії підверджуються пророцтва , що закарбовані в Старому Заповіті, а тому приходить початок нової єри пов'язаний з християнством та вченням Богоцентризму .

Святе Євангеліє оповідає нам детально про народження Богомладенця пов'язане, як з історичною подією щодо перепису населення Римської імперії при царю Августу так і гірких обставин, що спонукали Пресвяту Марію та праведного Йосифа Обручника йти до темної і убогої печери, для народження Христа - ''бо в заїзді місця не стало для них '' (Лк 2,7). В той же момент Різдво Христове було не від світу цього адже - ''... зоря з'явилася над Віфлеємом '' (Мф.2,7). Ангели хвалили й казали: «Слава Богу на висоті ,і на землі мир у людях добра воля!»  Лк.2,14 ). До Богомладенця волхви –  '' ... прийшли вклонилися  Йому піднесли дари золото ладан та смирну" (Мф.2,11). Знак Божий і пастухи отримали - '' ... і прийшли поспішаючи і знайшли там Марію та Йосипа та Дитинку, що в яслах лежала'' (Лк.2,17).   Боговтілення - основа християнської віри, наша тайна над тайнами. Господь наш Ісус Христос Своїм втіленням і Викупленням вернув людину до її первісного стану. Він підняв нас з духовної темноти та підвів до світла богопізнання самовіданно люблячи все творіння .

Спаситель встановив Новий Запові  ,щоб шукати Правди,  Істини вічної. Прийняття Сином Божим людської плоті мало великі наслідки адже обожило Людину і спасло наш світ. Церква Христова в різдвяному тропарі виголошує Христу ,сповідуючи Його ,що Він є '' Сонце Правди " тому Його тепло дійсно наближає нас жити у Правді Божій та реально йти до Його шляхом обоження людини .

  Божий Син з передвічного опреділення Бога Отця на землю сходить та живе посеред нас ,і щоб показати ,як нам потрібно жити в нашому світі .Тепер людині є змога влаштувати Царство Боже в середині свого серця примирившись з Богом .

 У нас через Богочоловіка який жив на нашій землі відкрилося вчення про Свого Отця Небесного ,який є безмежної любові та милосердя до нас грішних котрий послав Сина Єдинородного для спасіння і життя вічного . За словами апостола Івана Богослова ,який каже : " Улюблені - ми тепер Божі діти "  ( Ів. 3,2 ) тобто з народженням  Богомладенця ми стали дітьми Божими отримавши усиновлення Боже.

  Святитель Іриней Ліонський  роздумуючи про події пов'язані з Боговтіленням повчає : " У цьому велика тайна, що Син Сходить у творіння, а творіння приймає Слово і водить до Нього підіймаючись вище Анголів, і робиться це за Образом і Подобою Божою ''. «Христос поєднав людину з Богом . А коли людина не поєдналася з Ним ,то вона не могла б стати спільником нетління ».  Подія Різдва Христового вже більше 2000 років нами шанується в побожності , трепету і благоговіння . Ми всі Христа сприймаємо зі смиренням ,а традиції святкування передаємо з покоління в покоління . Цим ми виражаємо свою подяку Богові за його милосердя до нас грішних.

  Дорога моя паство, 28 липня 2018 року Божого ми будемо відзначати 1030 - ліття Хрещення Київської Русі! Радісно те, що Президент України видав указ щодо проведення урочистостей на державному рівні. Всіх вас закликаю гідно провести в дусі просвітництва це свято! Наш святий обов'язок берегти Православну віру яку ми отримали від Візантії через святого рівноапостольного князя Володимира Великого.

  Вітаю всіх вас з Різдвом Христовим та Новим 2018 роком! Нехай Богомладенець Христос поблагословить страждальну Україну нашу,  владу, мужнє військо та всіх і все на многая і благая літа в  Новому році!

                                                                                           СЛАВІМО ЙОГО!

                                   Різдво Христове, 2017/2018р.Б                      З архіпастирським благословенням +ВОЛОДИМИР

                                                        м.Житомир                                             Архієпископ Житомирський і Поліський       

                                   

                                                 

               

                                                                                                                                          ПРЕС-СЛУЖБА ЖИТОМИРСЬКОЇ ЄПАРХІЇ.

Поділитися:


Церковний календар