Житомирсько-Поліська Єпархія

Українська Православна Церква (ПЦУ)

Офіційний
сайт

Екуменічна молитва християнських конфесій

   27 жовтня 2017 року в храмі церкви "Заповіт Ісуса Христа" пройшла міжконфесійна молитва.

 В екуменічному молебні приймали участь єпископи та священники різних християнських спільнот міста.

 Служіння розпочав голова Ради християнських церков м.Житомира та Житомирської області, єпископ Олександр Дехтяренко, який наголосив на важливості єднання між конфесіями, долання бар єрів між православними, католиками і протестантами. Єднання - це те, чого очікує від нас Господь.

Кожна конфесія по-своєму величає Бога та возносить свої молитви. Але Бог був, є і буде той самий Єдиний і Вірний для всіх християн. Тому варто робити акцент не на тому, що відрізняє, розділяє, а на тому, що об єднує.

СьогоднІ Україна переживає нелегкі часи, часи війни - і фізичної і духовної. І наша спільна молитва є одним з небагатьох, але сильних знарядь, через яке ми можемо разом звертатися до Бога, впливати і змінювати на краще духовну атмосферу в місті, області, країні.

Такі молитви - прояв братньої єдності.

Під час екуменічної молитви кожен священнослужитель звернувся зі словом і молитвою до присутніх віруючих:

Архиєпископ УАПЦ, Владика Володимир, молився за Україну, за мир молитвою митрополита Іларіона, яка є актуальною і сьогодні

Настоятель РКЦ, отець Віктор Маковський говорив слово і молився за каяття кожної людини, зокрема, і українського народу,в цілому,за свої гріхи, за духовне пробудження України.

Настоятель УГКЦ, отець Віталій Сидорук, передав послання про важливість і велику силу єдності, молився за справжню Божу єдність між християнськими церквами та християнами.

Єпископ УПЦ КП, Владика Паісій говорив про складну ситуацію в країні і необхідність постійної молитви за тих, хто захищає наш мир, наші родини, наші кордони. Він возніс молитву за країну і її захисників.

Єпископ Олександр Дехтяренко нагадав присутнім про Боже повеління

"звершувати молитви за царів та всіх тих, хто при владі, щоб ми могли проводити тихе і мирне життя в деякій побожності і чистоті. Бо це добре і приємне Богові, Спасителю нашому, Який хоче, щоб усі люди спаслись і пізнали правду" (1 Тим.2:2-4).

Єпископ акцентував увагу на важливість благословляти всіх людей, а не проклинати.

Наприкінці молитовного служіння група прославлення та хор церкви "Заповіт Ісуса Христа" виконали пісню "Благословенна Богом земля - Україна" та на знак єдності в Ісусі Христі всі присутні помолились молитвою "Отче наш".

Екуменічна молитва пройшла в атмосфері простоти, щирості, силі і присутності Духа Божого.

         Прес -служба РАДИ ХРИСТИЯНСЬКИХ ЦЕРКОВ ЖИТОМИРА І ЖИТОМИРСЬКОЇ ОБЛАСТІ

     


Церковний календар