Житомирсько-Поліська Єпархія

Українська Православна Церква (ПЦУ)

Офіційний
сайт

Відбулося засідання громадської ради при Черняхівській райдержадміністрації

  17 серпня голова райдержадміністрації Павло Ігнатенко взяв участь у засіданні громадської ради при Черняхівській райдержадміністрації. Провів засідання голова громадської рада при Черняхівській райдержадміністрації Вячеслав Максимчук.

 

  На засіданя були запрошені заступник голови районної ради Володимир Троценко та новопризначені  перший заступник голови райдержадміністрації Микола Жилінський  і заступник голови райдержадміністрації Людмила Заворотнюк.

  На порядок денний засідання були внесені та розглянуті питання щодо виділення земельних ділянок учасникам АТО;  добровільного об’єднання територіальних громад Черняхівського району;  ліквідації самовільних сміттєзвалищ на території району ;  несанкціонованої  вирубки лісів та насаджень.

  Голова райдержадміністрації Ігнатенко П.М. зазначив, що питання, які сьогодні внесені на розгляд засідання громадської ради є актуальними, керівництво району буде сприяти їх вирішенню. Висловив своє занепокоєння тим, що окремі сільські голови проігнорували запрошення громадської ради та не прийшли на її засідання.

  З інформацією щодо стану виділення земельних ділянок учасникам антитерористичної операції  виступив член громадської ради при Черняхівській районній державній  адміністрації, голова громадської організації «Бойове Братство Ветеранів АТО Черняхівщини»  Юрій Коритко.

  З даного питання заслухали Черняхівського селищного голову Івана Бабицького, який повідомив, що надання учасникам АТО земельних ділянок перебуває на контролі у селищній раді та вживаються відповідні заходи щодо вирішення даної проблеми. Зокрема проводиться  додатково інвентаризація земельних ділянок , які не використовуються в межах смт Черняхів, 15 серпня 2017 року на сесії селищної ради депутати прийняли рішення при виділення з бюджету селищної ради 120 тис. грн. для виготовлення детального плану забудови селища, який має бути обговорений на громадських слуханнях та затверджений  на сесії селищної ради. Згідно даного плану будуть надаватись земельні ділянки для будівництва житлових будинків  учасникам АТО.

  Про виконання в районі  Закону України «Про добровільне об’єднання територіальних громадян » поінформувала Ольга Чайковська – керівник апарату райдержадміністрації.

  Інформацію з питання  ліквідації в районі  самовільних сміттєзвалищ та несанкціонованої  вирубки лісів та насаджень надали  член громадської ради Микола Іщенко і Микола Мартиненко. Свої пропозиції та зауваження щодо роботи громадської ради висловив член громадської ради Архієпископ Житомирський і Поліський Володимир ( Василь Шлапак ).

   Також на засіданні   секретарем громадської ради обрано Марію Капустіну  в  зв’язку з перебуванням в декретній відпустці секретаря громадської ради Оксани Лук’янчук.

По всіх розглянутих питаннях прийняті відповідні рішення громадської ради.

                                                          За матеріалами прес - служби Черняхівської РДА

Поділитися:


Церковний календар