Житомирсько-Поліська Єпархія

Українська Православна Церква (ПЦУ)

Офіційний
сайт

Архієпископ Житомирський і Поліський УАПЦ Володимир прийняв участь у прес-конференції в Житомирській ОДА

У Житомирській ОДА  30 вересня 2016 року відбулася прес-конференція «Життя релігійних організацій Житомирщини за 25 років незалежності України: досвід, перспективи релігійних організацій у контексті державно-церковних відносин», яка зібрала представників різних конфесій області.

Від Житомирської єпархії Української Автокефальної Православної Церкви на прес-конференції виступав високопреосвященний Володимир,  архієпископ Житомирський і Поліський,який наголосив,що влада матеріально не підтримала у відродженні Покровського храму УАПЦ  по вул.8Березня тому і досі не має кафедрального собору хоча Церква завжди підримує владу у моральному та соціальному служінні і це видно по підримці до зони АТО .Владика закликав до гідного проведення урочистих заходів присвячених пам'яті митрополита Іларіона ( І.Огієнка ) .

У заході також взяли участь заступник голови облдержадміністрації Ярослав Лагута та завідувач відділом історії релігії та практичного релігієзнавства Інституту філософії НАНУ Людмила Филипович.

головний спеціаліст управління культури облдержадміністрації Олександр Пивоварський розповів про формування релігійної мережі області за роки незалежності України.

«Сьогодні формується зовсім інша модель державно-церковних відносин, коли держава і релігійні організації мають співпрацювати на благо суспільства», – зазначає Олександр Пивоварський.

За його словами, є дуже багато нагальних питань, які потребують вирішення. Це і наведення порядку у статистичній мережі, і оформлення документації на збудовані храми. Крім того, Олександр Пивоварський звернувся з пропозицією до керівників релігійних організацій розробити туристичні маршрути «Житомирщина релігійна», показати можливі туристичні об’єкти, про які вони хотіли б розповісти чи показати.

Представники конфесій розповіли про свої досягнення за роки незалежності, про добрі справи, здійснені конфесією як духовного, так і соціального характеру, ведення курсу «Християнська етика», застосування чинного законодавство про свободу совісті та релігійні організації, а також про бачення релігійною організацією співпраці з органами влади у сфері соціального служіння.

Поділитися:


Церковний календар