Житомирсько-Поліська Єпархія

Українська Православна Церква (ПЦУ)

Офіційний
сайт

Архіпастирський візит до села Ясна-Поляна Пулинського благочиння

9 жовтня 2024 р.Б. в день пам'яті святого Апостола і Євангелиста Іоана Богослова за юліанським календарем на запрошення мит. прот. Олександра Могили благочиного Пульнського округу, Його Високопреосвященство архієпископ Житомирський і Полійський Володимир, здійсним святительський візит з нагоди храмого свята та 30 річчя з дня його освячення.

На паперті храму владику Володимира зустріли теплими слова за давньою традицією українського народу із запашим короваєм та букетом квітів. В притворі храму Його Високопреосвященство зустрів настоятель мит. прот. Олександр Могила преподнісши напристольний хрест та виголосивши вітальне солово дорогому владиці.

Очоливши божествненну літургію архіпастирю співлужили настоятель храму мит. прот. Олекснадр Могила, благочинний Пулинського оркугу, мит. прот. Іван Фатич, Благочинний Звягельського округу, прот. Євген Щербина, настоятель Михайлівського храму с.Новопіль, ієрей Володимир Чмуда, Адміністратор Народицького округу, ієрей Іван Казибрід.

На потрійній ектенії владика Володимир підніс молитву за Україну та справедливий мир , владу, військо, за всіх що втратили домівки в наслідок нашестя ворогів.

Після відпусту архіпастир звернувся зі словом проповіді, вітаючи насоятеля з 30 річчям освяченя храму, він подякував за ревне служіння пастві, за духовний приклад парафіянам, за те що проятягом довгих років турбується про ввірену йому паству.

Архієпископ Володимир вручив благословенні грамоти за ревну працю для блага церкви та громади бувшому надальнику РЕСУ Литвину Олесію Миколайовичу та його наступнику Сидорчуку Юрію Миколайовичу.

На літургії була присутня місцева влада яка також привітала отця Олександра з храмовим святом та 30-ти річчям освячення храму. Опісля було звершено молебень та окроплено вірних святою водою.

Поділитися:


Церковний календар