Житомирсько-Поліська Єпархія

Українська Православна Церква (ПЦУ)

Офіційний
сайт

Житомирсько-Поліська єпархія урочисто відзначила день Сoбору Волинських Святих

 10 жовтня 2024 р. Б. в день пам'яті Собору Волинських Святих на запрошення архієпископа Житомирського і Поліського Володимира, архієпископ Вишгородський Агапіт, намісник Свято-Михайлівського Золотоверхого монастиря ПЦУ м. Києва очолив Божественну літургію у кафедральному храмі Почаївської ікони Божої Матері смт. Черняхів Житомирської області.

На парадному вході архієпископ Житомирський і Поліський Володимир біля кафедрального храму  з радістю та з братською любов'ю зустрів  Високопреосвященнішого Агапіта, архієпископа Вишгородського, секретаря Київської митрополії і провів до заміської резиденції,яка знаходиться на території кафедрального храму і показав завершені будівельні роботи та подальші їх функціонування.

На паперті храму владик зустрічали хлібом сіллю та квітами, вітальною піснею. В притворі храму напрестольний хрест припідніс секретар Київської Митрополії ПЦУ митр. прот. Віталій Данчак та виголосив вітальне слово.

Архієпископу Вишгородському Агапіту співслужили архієпископ Житомирський і Поліський Володимир, єпископ Житомирський і Овруцький Паїсій, духовенство єпархії, запрошені гості в священному сані.

На малому вході Його Високопреосвященство , архієпископ Житомирський і Поліський Володимир нагородив ієрея Олександра Франкова та ієрея Миколая Міньковича правом носіння набедриника.

За Божественною літургією лунали посильні молитви за наших воїнів, владу, перемогу українського народу над російським агресором та встановлення справедливого миру в Україні. Після відпусту владика Агапіт звернувся до всіх присутніх з повчальним словом проповіді, подякував архієпископу Володимиру за запрошенням і спільну молитву та привітав парафіян зі святом.

Під час проповіді владика Агапіт подарував владиці Володимиру Євангеліє яке видане 2024 року.На Богослужінні була присутня голова селищної ради Черняхівської громади Наталія Ревчук, яка вручила архієпископу Житомирському і Поліському Володимиру Подяку за активне служіння справі духовного та морального розвитку жителів Черняхівської ОТГ. Після богослужіння було здійснено освячення трапезної зали в заміській резиденції архієпископа Житомирського і Поліського Володимира. 

Також цього дня, архієреї та духовенство взяли участь в Огієнківських читаннях у Черняхівському ліцеї № 2.

За дорученням Блаженнішого Епіфанія, митрополита Київського предстоятеля Православної Церкви України  архієпископом Агапітом було вручено низку церковних відзнак.

Поділитися:


Церковний календар