Житомирсько-Поліська Єпархія

Українська Православна Церква (ПЦУ)

Офіційний
сайт

Архiпастирський візит в село Садове Коростишівського округу

14 вересня 2024 р.Б. на запрошення настоятеля Свято-Хресто-Воздвиженського харму  села Садове Коростишівського округу,  архієпископ Житомирський і Поліський Володимир прибув з архіпастерським візитом.

На порозі храму архипастиря радо зустрічали з квітами та запашним короваєм, у притворі храму настоятель ієрей Олександр Франков припідніс напрестольний хрест та виголосив вітальне слово.Очоливши божествену літургію владика Володимири підніс прохання до всемилостивого Господа Бога про мир та спокі в Україні, за воїнів, полонених, поранених, тих хто через російську агресію залишився без домівки. 

Владиці Володимиру співслужили настоятель храму ієрей Олександр Франков, протоієрей Олексій Тищенко, благочинний Черняхівського округу, митрофорний протієрей Володимир Ситницький клірик кафедрального храму Св.Марії Магдалини, м.Житомира, ієрей Влодимир Чмуда, адміністратор Народицького округу, ієрей Микола Мінькович, настоятель Свято-Покровського храму м. Житомира.

Під час богослужіння архієпископ Житомирський і Поліський Володимир звершив дияконську хіротонію над паламарем Свято-Володимирського храму смт. Черняхова Василем Назаренком.

Після літургії було звершено хресний хід доквола храму з читанням святого Євангелія та окроплено вірних святою водою.

Опісля владика звернувся з першосвятительським словом проповіді до парафіян та гостей храму. Настоятель ієрей Олександр Франков подякував владиці за візит та всім хто приїхав для спільної молитви. Також настоятель від себе та родини Франкових подарували ікону Пресвятої Богородиці "Неопалима Купина".

Його Високопреосвященство , архієпископ Житомирський і Поліський Володимир  до дня храмового свята та активну діяльність в церковному житті нагородив за підписом Предстоятеля ПЦУ , орденом " Святителя Миколая Чудотворця " голову Свято-Хресто- Воздвиженської парафії села Садове   Костюченка Сергія Петровича  .

Поділитися:


Церковний календар