Житомирсько-Поліська Єпархія

Українська Православна Церква (ПЦУ)

Офіційний
сайт

Робоча поїздка правлячого архієрея до Брусилівщини

  27 червня 2024 року Божого Архієпископ Житомирський і Поліський Володимир відвідав з робочим візитом Брусилівщину .  У робочій поїздці правлячого архієрея супроводжував ієрей Олександр Франков, клірик Житомирсько-Поліської єпархії.

 Зустріч з головою Брусилівської ОТГ  Габенцем Володимиром Васильвичом у цьому році відбулася вперше  . 

 У щирій розмові між очільником єпархії та місцевим головою Брусилівщини  піднімалися питання щодо конструктивного діалогу між Житомирсько- Поліською єпархією та місцевою владою , пропагування імені Івана Огієнка , як постаті , що несла у собі приклад державотворення та релігійної свідомості та дала нам черпати багато джерел наукових знань , що відображаються на сучасному житті суспільства . 

  Архієпископ Володимир запропонував  втіли в життя самому духовенству та вірним  відвідання Брусилівщини його ввіреної  йому єпархії  для просвітництва постаті  Івана Огієнка  який свого часу був митрополитом Іларіоном та є великою постаттю в нашому суспільстві.   

 Також було на малій батьківщині відвідано '' Огієнкову криницю" на честь Пророка і Предтечі Іоана Хрестителя  з якої за місцевим звичаєм попито тої живої водиці , яка на прочуд має свої природні властивості . 

 На згадку про зустріч Габанцем Володимиром Васильовичом були подаровані книги про Брусилівський край владиці Володимиру .

Поділитися:


Церковний календар