Житомирсько-Поліська Єпархія

Українська Православна Церква (ПЦУ)

Офіційний
сайт

Архієпископ Житомирський і Поліський Володимир очолив Божествену Літургію Іоана Золотоустого з нагоди 15-тої річниці архієрейської хіротонії Свято-Покровському храмі м. Житомир

20 червня 2024 року Божого в честь 15-тої  річниці архієрейської хіротонії  керуючий Житомирсько- Поліською єпархією, Високопреосвященніший Архієпископ Володимир очолив  Божественну літургію Іоана Золотоустого  в Свято - Покровському храмі міста Житомира  який перебуває в стані відродження. 

На паперті храму свого архіпастиря радо вірні зустріли з хлібом сіллю та подарували букет троянд , а у храмі митрофорний протоієрей Анатолій Мінькович, настоятель Свято-Покровської парафії преподніс напрестольний хрест виголосивши вітальне слово. 

На потрійній ектенії піднесені особливі молитовні прохання за перемогу України та справедливий мир, щоб Господь зглянувся на наш народ і зберіг тих, хто у відчаї і втратив домівки. Архіпастир попросив у Бога милості українському народу, щоб Господь умудрив владу, зміцнив мужністю воїнів, звільнив полонених, зцілив хворих та дав прихисток тим, хто позбавлений дому.

Під час великого входу архієпископ Володимир зверши пресвітерську хіротонію над дияконом Миколою Міньковичем. 

Після відпусту очільних єпархії звернувся з настановчим словом до отця Миколая, побажав йому настаги та Божого благословення у служінні. Опісля владика Володимир звернувся з словом проповіді до всіх присутніх. Від імені духовенста з зловом вітання звернувся Протоієрей Олексій Тищенко.

По закінченні Літургії Архієпископ Володимир освятив банний хрест і купол, ікону "Покрова Пресвятої Богородиці" подаровану смі'єю ієрея Олександра Франкова.

Поділитися:


Церковний календар