Житомирсько-Поліська Єпархія

Українська Православна Церква (ПЦУ)

Офіційний
сайт

Предстоятель ПЦУ молився під час відспівування спочилого Патріарха Болгарського Неофіта

На офіційне запрошення Блаженнійший Митрополит Київський і всієї України Епіфаній прибув до столиці Болгарії Софії, де у патріаршому кафедральному соборі 16 березня 2024 р. взяв участь у заходах, присвячених похованню спочилого Святійшого Патріарха Болгарського і Митрополита Софійського Неофіта. Предстоятеля супроводжує заступник голови Управління зовнішніх церковних звʼязків митрополит Білоцерківський Євстратій.

При вході до собору Предстоятеля Православної Церкви України тепло зустрів представник Священного Синоду митрополит Західно- і Середньо-Європейський Антоній та Посол України в Болгарії Оксана Ілащук.У соборі Предстоятель ПЦУ вшанував спочилого Святійшого Патріарха Неофіта біля його гробу. Далі під час Божественної літургії Блаженнійший владика молився разом з іншими представниками Помісних Церков. Служіння очолював митрополит Варненський і Великопреславський Іоан, тимчасовий головуючий Синоду БПЦ, разом з єпархіальними архієреями Болгарської Церкви.

Чин відспівування очолив у співслужінні Синоду БПЦ Його Всесвятість Вселенський Патріарх Варфоломій, а гості молилися за спокій душі новопреставленого Патріарха Неофіта.

Після завершення відспівування Предстоятель ПЦУ особисто висловив співчуття митрополиту Іоану та в його особі – повноті Болгарської Церкви, а також віддав останню шану перед гробом спочилого Першоієрарха Болгарії.

Царство Небесне і вічний спокій Святійшому Патріарху Болгарському Неофіту!

За матеріалами Пресслужби Київської Митрополії                             Української Православної Церкви (ПЦУ)

Поділитися:


Церковний календар