Житомирсько-Поліська Єпархія

Українська Православна Церква (ПЦУ)

Офіційний
сайт

Архієпископ Житомирський І Поліський Володимир, взяв участь в пам'ятих заходах присвячених великому сину України- Тарасу Григоровичу Шевченку.

Березень освячений ім’ям Тараса Шевченка – видатного світоча правди і свободи: 9 березня святкуємо дату народження Великого Кобзаря, 10-го – сумуємо з приводу смерті.Цього року – 210-та річниця, відколи наша земля народила безсмертного генія українського народу, якому судилося освітити нам шлях на віки. 

Разом із усією Україною вшановують пам’ять Кобзаря і в Черняхівській громаді. Сьогодні за участі селищного голови Наталії Ревчук, керівництва та працівників структурних підрозділів селищної ради, небайдужих черняхівців відбувся мітинг біля пам’ятника Тарасу Шевченку в адміністративному центрі громади. Працівники Черняхівського будинку культури підготували для присутніх перформативну інтермедію. Архієпископ Житомирський і Поліський Володимир провів панахиду за генія українського народу.Тарас Шевченко жив Україною, тож його нетлінне Слово і сьогодні актуальне для кожного, в чиєму серці – любов до Вітчизни, як до рідної матері. Він єднає нас у непростому сьогоденні та надихає на боротьбу: «Борітеся – поборете! Вам бог помагає! За вас правда, за вас слава і воля святая!»

Поділитися:


Церковний календар