Житомирсько-Поліська Єпархія

Українська Православна Церква (ПЦУ)

Офіційний
сайт

Архієпископ Володимир співслужив Предстоятелю в День його інтронізації та Дня його народження

У день відзначення п’ятої річниці інтронізації Блаженнійшого Митрополита Київського і всієї України Епіфанія та знайдення мощей святителя Рафаїла (Заборовського), 3 лютого 2024 року, Предстоятель автокефальної Української Православної Церкви очолив Божественну літургію у кафедральному соборі православних Київських Митрополитів – Святій Софії Київській. За богослужінням архімандрита Авраамія (Лотиша) було рукоположено у сан єпископа Бориспільського.

Його Блаженству співслужили архієреї й духовенство зі всієї України, а також старець митрополит Халкидонський Еммануїл (Вселенський Патріархат) та Екзарх Вселенського Патріарха в Україні єпископ Команський Михаїл.Після прочитання Євангелія Блаженнійший владика возніс особливу молитву до Господа в час, коли Батьківщина в небезпеці.

Під час відправи лунали молитовні прохання за воїнів, які захищають Україну, за владу і наш народ та за спокій душ усіх полеглих оборонців Батьківщини і мирних жителів, які загинули під час війни.

Наприкінці Божественної літургії митрополит Вінницький і Барський Симеон від імені Священного Синоду та повноти Православної Церкви України висловив вітання на адресу Предстоятеля та подав йому просфору й букет квітів.

Слово з привітаннями від імені Його Всесвятості Вселенського Патріарха Варфоломія виголосив старець митрополит Халкидонський Еммануїл.У відповідь Митрополит Епіфаній звернувся до присутніх з подячним словом. Окрім того, з нагоди 75-ліття з Дня народження Його Блаженство відзначив митрополита Галицького Андрія орденом святого апостола Андрія Першозваного.

Після урочистого молебню до святителя Рафаїла (Заборовського) Предстоятель Православної Церкви України звернувся до нового співбрата єпископа Авраамія з настановчим словом.Завершилася відправа вшануванням чесних мощей святителя Рафаїла. 

 Архієпископ Володимир від себе особисто та кліру і вірних   Житомирсько-Поліської єпархії  поздоровив Предстоятеля ПЦУ, Митрополита Київського і всієї України з Днем інтронізації та 45-річчям від Дня його  народження , побажавши кріпості Божої , благословенних   многих і благих літ життя на  Славу Божу  . 

 В свою чергу Блаженнійший Митрополит Епіфаній з нагоди цих славних подій вручив пам'ятні подарунки  очільнику Житомирсько-Поліської єпархії. 

Поділитися:


Церковний календар