Житомирсько-Поліська Єпархія

Українська Православна Церква (ПЦУ)

Офіційний
сайт

Очільник єпархії разом з духовенством взяв участь у заходах присвячених Дню Соборності України

У Житомирі урочисто відзначили День Соборності України

22 січня ми згадуємо дві рівнозначні за вагою події української історії: проголошення незалежності Української Народної Республіки, яке відбулося у 1918 році, та проголошення Акта злуки українських земель, що відбулося цього дня у 1919 році.

Сьогодні, 22 січня, з нагоди відзначення Дня Соборності та 105-ої річниці проголошення Акту злуки в обласному центрі відбулись урочистості.

Участь у заходах брали заступник голови Житомирської обласної ради Володимир Ширма, начальник Житомирської обласної військової адміністрації Віталій Бунечко разом із заступниками Юрієм Денисовцем та Віктором Градівським, Житомирський міський голова Сергій Сухомлин, військовослужбовці, духовенство, громадськість та ЗМІ.

На даному заході також взяв участь архієпископ Житомиськмй і Поліський Володимир якого супрводжували благочинний Пулинського округу протоієрей Олександр Могила , благочинний Романівського округу , протоієрей Анатолій Мінькович та протоієрей Євген Щербина , священнослужитель дитячої лікарняної каплиці м.Житомира.

Поділитися:


Церковний календар