Житомирсько-Поліська Єпархія

Українська Православна Церква (ПЦУ)

Офіційний
сайт

Архієрейське Богослужіння в Петропавлівському храмі села Високе

 1 січня 2024 року Божого  в День Обрізання Господнього  та пам'яті  свт. Василя Великого на запрошення ієрея Олександра Дмитрука , настоятеля Петропавлівського храму ,  села Високе Черняхівського благочиння, Його Високопреосвященство, архієпископ Житомирський і Поліський  Володимир очолив святкове Богослужіння присвячене першій річниці оновлення храму після 28 - літньої перерви припинення діяльності тощо . Храм  який перебував у підпорядкуванні московського патріархату  мав ознаки занедбаного стану та потребував ремонту на який відгукнилися майбутній настоятель ієрей Олександр Дмитрук  , місцеві депутати  з ініціативи очільника єпархії  . 

  Бажанням віруючих та  жителів села Високого було у 2022 році  зареєстровано українську православну громаду на честь св.апп.Петра та Павла та зусиллями настоятеля та парафіян в короткий термін відновлення храму для потреб віруючих.

 На першу річницю оновлення храму було встановлено на подвір'ї храму Поклонний хрест та урочисто освячений архієпископом Житомирським і Поліським Володимиром. 

Поділитися:


Церковний календар