Житомирсько-Поліська Єпархія

Українська Православна Церква (ПЦУ)

Офіційний
сайт

Владика Володимир звершив чин похорону над новопреставленним убієним воїном Олександром Янчуком

Олександр народився у Черняхові. Тут мав багато друзів. Любив спорт, яким займався професійно. Після закінчення Черняхівського ліцею #2, навчався в Житомирському технологічному коледжі. За покликом серця молодий патріот у 2020 році обрав професію захисника Батьківщини, підписав контракт та вступив на службу до ЗСУ.

З того часу морський піхотинець Олександр Янчук пройшов не одну гарячу точку фронту, неодноразово дивився в очі смерті, рятуючи побратимів та знову й знову йдучи в бій за нашу країну, за її майбутнє. Саме такі відважні молоді люди мають будувати це майбутнє в рідній Україні. На жаль, 16 листопада цього року біля н.п.Кринки на Херсонщині життєвий політ Олександра обірвав ворожий кулеметний вогонь. Його загибель стала черговою раною на зболеному серці українського народу, в душах рідних, близьких, друзів і побратимів, які любили і цінували Олександра за щирість, відвагу і надійність справжнього чоловіка. Побратими згадують полеглого як щирого патріота, справжнього Воїна, відданого присязі і військовому колективу, сильну людину з чіткою життєвою позицією, яка знала, чого прагне і як цього досягти…

Сьогодні Черняхів на колінах зустрічав свого Героя. Не стримували сліз навіть сивочолі та гартовані війною чоловіки... Ця втрата боліла всім, але найбільше тим, хто втратив не тільки захисника, а дорогого сина, брата, племінника. В Олександра залишилися мати Ольга Семенівна і молодший брат Ілля, який також обрав військову професію, адже старший брат завжди був прикладом для нього.З короваєм молодого воїна зустрічали біля рідного дому і проводили в останню дорогу, адже власну сім'ю він створити не встиг...

В Кафедральному храмі на честь Почаївської ікони Божої Матері архієпископ Житомирський і Поліський Володимир у співслужінні з духовенством провели чин відспівування полеглого Воїна.Молодого Героя похоронили з військовими почестями: під звуки Державного гімну України і залпи почесної варти тіло полеглого захисника віддали землі.

Війна кривава і безжальна. Щодня гинуть кращі з кращих. Не забуваймо ні на день, яка висока ціна нашого спокою, мирного неба над нами!

Вічна пам'ять полеглим!

Вічна слава тобі, Герою!

Поділитися:


Церковний календар