Житомирсько-Поліська Єпархія

Українська Православна Церква (ПЦУ)

Офіційний
сайт

Архієпископ Житомирський і Поліський Володимир вшанував пам'ять жертва голодомору 1932-1933 років в смт. Черняхові

У Черняхові відбувся мітинг-реквієм, на якому вшановували пам’ять українців, які стали жертвами нелюдського тотального знищення голодом.

Голодомор в Україні 1932-1933 рр. – це злочин проти українського народу, який знекровив та спустошив нашу землю, забрав мільйони життів безневинних людей. Це найбільша трагедія, яку довелось пережити українському народові. Вона була найбільш жорстокою і за межею людського розуміння. Голод на найродючіших землях планети був організований задля приборкання українського національного руху та упокорення українського селянства.

Вже традиційно в останню суботу листопада в пам’ять про безневинно загублені душі по всій Україні запалюють свічки. Сьогодні керівники Черняхівської громади, працівники структурних підрозділів та організацій селищної ради та небайдужі земляки засвітили лампадки і хвилиною мовчання вшанували пам'ять жертв голодоморів.

Архієпископ Житомирський і Поліський Володимир звершив заупокійну літію і разом із присутніми молились про Царство Небесне для усіх невинних жертв геноциду українського народу тих років та для полеглих за Українську державу захисників.

На долю українського народу випало подолати шлях неймовірних смертоносних потрясінь, тяжких випробувань, докласти надлюдських зусиль у протистоянні навалам і пошестям, віковому уярмленню, духовному гнобленню і навіть фізичному знищенню. Однак, народ наш вистояв.

Пам'ятаймо свою історію! Наша історична пам’ять має жити для того, щоб такі події більше ніколи не повторились.

Поділитися:


Церковний календар