Житомирсько-Поліська Єпархія

Українська Православна Церква (ПЦУ)

Офіційний
сайт

Архипастирський візит в село Ясна Поняла Пулинського благочиння

9 жовтя 2023 року в День памяті апостола і євангелиста Іоана Богослова за старим стилем  на запрошення настоятеля Свято-Іоано-Богословської парафії митрофорного протоієрея Олександа Могили, благочинного Пульнського округу, Його Високопреосвященство, архієпископ Житомирський і Поліський Володимир  здійснив архіпастирський візит до села Ясна Поляна Пулинського благочиння та очолив святкове Богослужіння з нагоди храмового свята. 

На подвір'ї храму члени громади  піднесли за українською традицією своєму архіпастирю хліб і сіль , а молодь букет живих квітів,  на паперті храму настоятель митрофорний протоієрей Олександр Молига преподніс напрестольний хрест та виголосив вітальне слово дорогому владиці  та попросив архієрейського благословення.

На Божественній літургії Його Високопреосвященству співслужили митрофорний протоієрей Олександр Могила, благочинний Пулинського округу, митрофорний протоієрей Володимир Ситніцький, клікрик кафедрального храму св. рівн. ап. Марії Магдалини м. Житомир, митрофорний протоієрей Іван Фатич,благочинний Звягельського округу, ієрей Володимир Чмуда настоятель парафії  на честь Покрову Пресвятої Богородиці села Базар. Під час Богослужіння лунали посильні молитви за Україну ,владу і військо її та отримання  перемоги над російськими загарбниками .

Після відпустку  владика Володимир звернувся до пастви з повчальним словом на тему свята. За більш як тридцятирічне служіння в священицькому сані та найстаршому клірику за висвятою в сущому сані митрофорному протоієрей Олександру Могилі його високопреосвященство Архієпископ Житомирський і Польіський зачитав високу нагроду, яка була дана Предстоятелем Православної Церкви України, Блаженійшим Митрополитом Київським і всієї України Епіфанієм, орден Юрія Переможця. Також було вручено благословені грамоти: Климчуку Станіславу Анатолійовичу, старосі села Кошилівка, Войтенко Денису Юрійовичу, кориспонденту районої газети "вісті", Панченко Олексію Сергійовичу котрий пожертував свій будинок на Цервку в селі Пулино Гуті. Державному службовцю Мусі Миколі Миколайовичу медаль "За жертовність і любов до України"

Поділитися:


Церковний календар