Житомирсько-Поліська Єпархія

Українська Православна Церква (ПЦУ)

Офіційний
сайт

У селі Хижинці Романівського благочиння відзначили храмове свято

 1 жовтня 2023 року Божого в День Святої Покрови в Свято-Покровському храмі  села Хижинці Романівського благочиння відбулося святкове Богослужіння .

 На запрошення митрофорного протоієрея Ваиля Климюка ,настоятеля Свято-Покровської парафії до урочистого Богослужіння долучилися митрофорний протоієрей Анатолій Мінькович та митрофорний протоієрей Василь Копиняк , священики Романівського благочиння . 

 Очолив  Божественну літургію митрофорний протоієрей Анатолій Мінькович ,благочинний Романівського округу. На службі Божій на Потрійній єктенії пролунали священиками щирі прохання перед престолом за багатостраждальну Україну нашу , владу , військо та людність її. Вірні мали можливість прийняти Таїнство Сповіді та Причастя .

 За церковним уставом було звершено чин освячення води та здійснено хресний хід з читанням Святого Євангелія та окомленням святою водою парафіян.Після отпусту отець -благочинний звернувся до всіх присутніх у храмі з проповіддю на тему свята наголосивши про важливість у сьогоденні звертатися до Пресвятої Богородиці ,яка ніколи не стоїь осторонь наших печалей , а нас при любих обставинах покриває своїм чесним омофором .

Поділитися:


Церковний календар