Житомирсько-Поліська Єпархія

Українська Православна Церква (ПЦУ)

Офіційний
сайт

Архієпископ Володимир благословив школярів на проведення Всеукраїнської дитячо-юнацької військово-патріотичної гри «Сокіл» («Джура»)

29 вересня  в Черняхові відбувся І етап Всеукраїнської дитячо-юнацької військово-патріотичної  гри «Сокіл» («Джура»).

Урочистою ходою 7 роїв-учасників, які представили заклади загальної середньої освіти Черняхівської громади, пройшли перед головним отаманом Олегом Шевцовим та почесними гостями заходу. Привітали учасників із початком змагань Черняхівський селищний голова Наталія Ревчук і начальник відділу освіти, молоді та спорту селищної ради Наталія Заборчук.

Вони подякували керівникам навчальних закладів за активну життєву позицію у вихованні підростаючого покоління в дусі патріотизму та Збройним силам України за можливість провести цей захід. Побажали усім успіхів, наснаги, оптимізму, гарних результатів та мирного неба над головою.

“Ми маємо пам’ятати та примножувати здобутки минулих поколінь, які боролися за вільну та незалежну Україну. Саме вам, молодим, активним та наполегливим українцям, творити майбутнє нашої країни. Україна була, є і буде, адже ви ростете справжніми патріотами, достойними нащадками славного українського козацтва,” – наголосила Наталія Ревчук.

 Архієпископ Житомирський і Поліський Володимир звершив чин  молебну за Україну та українське воїнство задля перемоги добра, істини та встановлення якнайшвидшого справедливого миру та окропив святою водою учасників даного заходу поблагословивши на добрі справи  . Супроводжував та співслужив правлячому архієрею ієрей Олексій Тищенко,благочинний Черняхівського округу.

Святковий перформанс від вихованців КЗПО «Будинок дитячої та юнацької творчості» подарував особливо піднесену атмосферу .

Усі присутні виконали Державний Гімн України та, схилили голови, вшанувавши пам’ять загиблих захисників хвилиною мовчання.

 Змагання пройшли за такими військово-спортивними випробуваннями: «Впоряд», «Смуга перешкод», «Стрільба», «Рятівник», «Перетягування линви», «Сапер». Також учні перевіряли свої знання з історії України та козацтва в конкурсі «Відун».

 Найкращі результати в стрільбі показала команда «Ювента» Черняхівського ліцею №2. «Вартові» з Видиборського ліцею були вправнішими у випробуванні «Сапер», а «Чайка» з Жадьківського колегіуму найкраще пройшла смугу перешкод.

Сильнішою під час перетягування канату була «Козацька варта» із Селянщинського ліцею ім. героїв АТО Олександра Голяченка та Дмитра Литвинчука.

Три відзнаки сьогодні отримав козацький рій «Клейнод» з Черняхівського ліцею №1, який дав найбільше правильних відповідей у випробуванні «Відун», учні показали згуртовані командні та індивідуальні дії в складі рою на етапі «Впоряд» і при проведенні рятувальних робіт «Рятівник».

«Січовики» (Андріївський ліцей) та «Незламні» (Головинський ліцей) теж продемонстрували гарну підготовку, однак, сьогодні спортивна фортуна посміхнулась іншим.

 По завершенню змагань всі учасники отримали солодощі від селищного голови Наталії Ревчук, а команди, які були найвправнішими в окремих дисциплінах, отримали грамоти відділу освіти, молоді та спорту Черняхівської селищної ради.

 Щиро дякуємо воїнам ЗСУ за можливість нашим дітям відчути дух козацького братерства і сили.

Поділитися:


Церковний календар